Enkele tips om te vechten tegen mijten en wintervirussen

De winter brengt kou en sneeuw, maar ook virussen en bepaalde allergieën vanwege mijten. Het is niet mogelijk om zich tegen alle ziekten te beschermen, maar bepaalde handelingen in het dagelijks leven zorgen ervoor de overdracht van microben te beperken en te vechten tegen de aanwezigheid van mijten. Hier zijn enkele tips om te vechten tegen mijten en wintervirussen!

Mijten uitbannen: een gevecht van elke dag

Mijten zijn micro-organismen die bijzonder gevoelig zijn voor warme en vochtige omgevingen. Zodra de temperatuur boven de 20 °C komt en het vochtigheidsgehalte de 50% passeert, komen ze te voorschijn. Het kan dan ook als een verrassing klinken dat mijten zich in de winter vermenigvuldigen. Maar de verwarming en het gebrek aan ventilatie zorgt voor een omgeving waar mijten zich graag vermenigvuldigen. Het is dus belangrijk om bepaalde regels te volgen om uw huis zo gezond mogelijk te maken.
Homepage article right image

Reinig regelmatig het beddengoed en huistextiel

We brengen gemiddeld 25 jaar van ons leven door in ons bed! Het is dan ook cruciaal om de hygiëne van de slaapkamer niet te vergeten. Idealiter wast u uw beddengoed eenmaal per week, op 60 °C, een temperatuur waarop mijten worden gedood. Vergeet de matrasbescherming en de kussenslopen niet, echte nesten voor deze micro-organismen. Het is ook belangrijk om regelmatig de gordijnen en tapijten te zuiveren, als u die hebt. Hetzelfde geldt voor de knuffels in de kinderkamers! En deze kunnen niet op 60 °C worden gewassen, dus het volgende stuk is belangrijk voor u.

Strijk zo veel mogelijk

In alle stoffen zitten mijten, maar niet alle stoffen kunnen op een hoge temperatuur worden gewassen. Mijten gaan alleen dood wanneer ze worden blootgesteld aan temperaturen van gelijk aan of boven de 56 °C. Om u eenvoudig en effectief te ontdoen van mijten in uw huis, is onze tip zonder chemische middelen de Dry Microfine Steam (DMS)-stoom van Laurastar te gebruiken, die met een enkele beweging 100% van de mijten tot in het hart van de vezels verwijdert. Bovendien zijn de stoomgeneratoren die deze technologie bieden ook ideaal om zowel horizontaal als verticaal te strijken, zodat u bijvoorbeeld uw gordijnen kunt zuiveren zonder deze van de rails af te halen. Deze techniek is ideaal om de stoffen te zuiveren die niet op een hoge temperatuur gewassen kunnen worden, zoals fijne lingerie of polyester of zijden kledingstukken. Voor personen met een allergie die de groei van deze micro-organismen zoveel mogelijk moeten beperken, is de strijkfase verplicht. Investeren in een kwalitatief strijksysteem kan een aanzienlijke tijds- en energiewinst opleveren.
Video1

Dagelijks ventileren

Mijten zijn dol op vocht, dus u moet elke ruimte in uw huis dagelijks minstens 30 minuten ventileren. Dat verjaagt niet alleen de aanwezige vochtigheid, maar het brengt ook een kou die de mijten zwakker maakt. Maar vermijd om ‘s ochtends direct uw bed op te maken en laat het matras even luchten. De vochtigheid die zich gedurende de nacht ophoopt kan zo gemakkelijker verdampen.
Homepage article right image

Zich beschermen tegen virussen en infecties van de winter: eenvoudige en effectieve handelingen

In de winter letten we op de komst van nieuwe virussen die veel verschillende ziekten veroorzaken zoals verkoudheden, griep of darmgerelateerde ongemakken. Er zijn een paar eenvoudige handelingen om besmetting te voorkomen.

Was regelmatig uw handen

Deze mechanische handeling zorgt ervoor dat de overdracht van virussen drastisch wordt verminderd, omdat virussen met name worden overgedragen via de handen. Het is dan ook verstandig om zo vaak mogelijk uw handen te wassen, met name nadat u hebt geniest, naar het toilet bent geweest of met het openbaar vervoer hebt gereisd. Let ook op dat u uw handen wast voordat u eten bereidt of gaat eten.
Homepage article right image

Reinig blootgestelde oppervlakken

Met blootgestelde oppervlakken bedoelen we deurgrepen, de toiletbril en de knop om door te spoelen, kranen, afstandsbedieningen, telefoons, enz. Met een scheutje bleek in warm water kunt u snel virussen verwijderen. Zo is het ook belangrijk om de stoffen die vaak in aanraking komen met de handen te zuiveren, zoals banken, plaids en kussens. Met een stoomgenerator van Laurastar wordt deze taak veel eenvoudiger en sneller. Om de overdracht van virussen en infecties te beperken en om de effectiviteit van uw wasmachine te maximaliseren, wordt het aanbevolen om een keer per maand een lege machine te wassen op 90 °C.

Voorkom onnodig contact en het doorgeven van artikelen

Een hand of een kus is een perfecte gelegenheid voor een virus om van de ene persoon naar de andere over te stappen. Wanneer er een epidemie heerst, kunt u het beste fysiek contact en het uitwisselen van artikelen vermijden, in het bijzonder bij geïnfecteerde personen.
Homepage article right image