Sluiten
€ 199
10% tot 15%
i
ZOMERUITVERKOOP

Van 01.07 tot 31.07.2024

10% korting op één accessoire
15% korting op twee of meer accessoires

Zolang de voorraad strekt
€ 59,99
10% tot 15%
i
ZOMERUITVERKOOP

Van 01.07 tot 31.07.2024

10% korting op één accessoire
15% korting op twee of meer accessoires

Zolang de voorraad strekt
€ 59,99
10% tot 15%
i
ZOMERUITVERKOOP

Van 01.07 tot 31.07.2024

10% korting op één accessoire
15% korting op twee of meer accessoires

Zolang de voorraad strekt
€ 59,99
10% tot 15%
i
ZOMERUITVERKOOP

Van 01.07 tot 31.07.2024

10% korting op één accessoire
15% korting op twee of meer accessoires

Zolang de voorraad strekt
€ 59,99
10% tot 15%
i
ZOMERUITVERKOOP

Van 01.07 tot 31.07.2024

10% korting op één accessoire
15% korting op twee of meer accessoires

Zolang de voorraad strekt
Bekijk meer

Hoe de juiste strijkplankhoes kiezen?

Is uw gebruikelijke strijkhoes beschadigd of wilt u een nieuwe strijkhoes aankopen voor uw nieuwe strijkplank? Twijfelt u en weet u niet welke criteria bepalend zijn voor uw keuze? De keuze tussen katoen en polyester, het soort vulling, de dikte van de strijkplankhoes, het bevestigings- en aanspansysteem — met oprolbare koorden, bevestigingsklemmen of elastieken — de kleur, enz. is afhankelijk van het type product. Als u bovendien een strijkplank met opblaas-, zuig-, verwarmingssysteem hebt, dan zijn ook deze geweldige tijdbesparende functies van invloed op uw uiteindelijke keuze wat de soort hoes betreft. Bovendien verschillen strijkplanken in grootte en vorm: u heeft daarom een hoes nodig die perfect bij uw strijkplank past. Onafhankelijk van de vorm en grootte van de strijkplank die u wilt bekleden, of u nu kiest voor een strijkplankhoes of een beschermhoes: gebruik deze speciale gids voor het vergelijken van hoezen om de strijkplankhoes te vinden die het beste bij uw strijkplank past.

Ontdek onze strijkplankhoezen

Alle Laurastar-hoezen zijn speciaal ontworpen met oog op een optimale verzorging van het strijkgoed. Onze hoezen bieden niet alleen veel glijcomfort, maar geven uw toestel ook een bijzonder knap accent. Ze zijn compact en gewatteerd en bedekken alle soorten planken om het strijken te vergemakkelijken.

Heeft u een Laurastar-strijkplank? Hieronder vindt u een handige tabel terug, die u kan helpen bij de keuze en de aankoop van uw nieuwe hoes. Heeft u een ander soort strijkplank? Verderop vindt u alle nodige informatie om de beste strijkplankhoes voor u te vinden.

Vergelijking tussen de Laurastar-strijkplankhoezen


Universal cover Mycover Mycover GO X-Treme cover
Serie Laurastar
SMART
x x x
Serie Laurastar
S PURE
x x x
Serie Laurastar
GO
x x
Laurastar Prestigeboard strijkplank x x
Laurastar Plusboard strijkplank x x x
Laurastar Comfortboard strijkplank x x
Andere merken:
elke tafel met
standaardafmetingen
x

Welke hoesmaat kiezen voor uw strijkplank?

Allereerst moet u de strijkplank opmeten, of het nu een grote of kleine strijkplank is, of een ministrijkplank zonder onderstel. De lengte van de strijkplank moet worden gemeten zonder rekening te houden met de strijkijzerhouder, de ‘Jeannette’, de kleerhanger, de draadgeleider en overige accessoires. Deze zijn niet van invloed op de afmetingen van de strijkhoes. Bovendien telt het feit dat hij opklapbaar, in de hoogte verstelbaar of vaststaand is niet mee voor de keuze qua strijkhoes, aangezien dit alleen van toepassing is op het metalen tafelblad. Om de breedte te bepalen, wordt het breedste gedeelte gemeten. Wat de punt of het uiteinde van de strijkplank betreft, hoeft u alleen maar rekening te houden met de vorm ervan: rechthoekig of afgerond. Om de hoes nauwsluitend overheen de strijkplank te krijgen en goed vast te zetten, moet u in de lengte en breedte minstens 5 cm extra rekenen. Als u geen hoes in de juiste maat kunt vinden of als de afmetingen niet overeenkomen, kunt u kiezen voor een iets groter model of voor een universele hoes met elastieken die perfect op de strijkplank past.

Er zijn drie soorten aanpasbare hoezen: met een aanpasbaar trekkoord, met een elastiek of met clips. Het elastische hoessysteem is gemakkelijk te bevestigen op een extra grote strijkplank, en niet zozeer op een strijkplank met kleine afmetingen, maar het is gemakkelijker om de de hoes aan te spannen met een koordsysteem. De hoes moet stevig op de strijkplank bevestigd zijn, zodat hij niet meebeweegt met de bewegingen van het strijkijzer.

Waarom een strijkhoes gebruiken op uw strijkplank?

Met een goede strijkplankhoes ervaart u maximaal strijkgemak en kunt u optimale strijkresultaten behalen. Dat komt omdat de hoes de stoom van het strijkijzer gelijkmatig over het hele te strijken oppervlak verdeelt. Hierdoor kunt u al sneller alle kreuken uit uw gewassen en gedroogde strijkgoed krijgen. Hoewel niet alle modellen dezelfde technische specificaties hebben, verhogen ze allemaal het strijkcomfort en garanderen ze een efficiënte werking. Of het model nu universeel, op maat of premium is, het wordt met een verstelbaar koord of elastiek op de strijkplank bevestigd. Verder is het belangrijk dat de strijkplankhoes goed aangespannen is, zodat het strijkijzer er soepel overheen kan glijden.

Een dikke strijkplankhoes die rechtstreeks op de strijkplank wordt gelegd, zorgt ervoor dat de te strijken kleding er goed blijft uitzien zonder dat de geperforeerde strijkplank er enig nadelig effect op uitoefent. Doorgaans moet de dikte van de strijkplankhoes 6 mm bedragen. Als de hoes te dun is, kan er een fleece matje onder gelegd worden. Hoezen zijn vervaardigd uit verschillende materiaalsoorten, die weinig delicaat zijn omdat ze herhaaldelijk in contact komen met de hitte van een stoomcentrale of een strijkijzer:

  • Fleece: deze hoes bestaat uit één, twee of drie lagen schuim en fleece. Door deze drievoudige samenstelling glijdt het strijkijzer soepeler over een groot oppervlak. Hierdoor vlot de strijkbeurt. Deze verschillende lagen absorberen het vocht perfect en vangen de warmte van het strijkijzer op. Perfect dus om in combinatie met uw stoomcentrale te gebruiken!
  • De strijkplankhoes van metallic katoen voor strijkplanken is een ander type hoes die bestaat uit een schuimkussen, met daarop een katoenen stof met een aluminium coating. De katoenen hoes met metallic afwerking heeft de eigenschap warmte en stoom goed te weren en maakt het daardoor mogelijk beide zijden van een kledingstuk in één keer te strijken. Deze hoezen zijn tijd- en energiebesparend.
  • De gedeeltelijk of volledig hittebestendige textielmaterialen zijn zeer goed bestand tegen hoge temperaturen. Ze zijn voorzien van een speciale bescherming tegen heet ijzer, waardoor ze gedurende lange tijd veilig op de strijkplank kunnen blijven staan. De X-Tremecover bijvoorbeeld, een exclusiviteit van Laurastar, is een strijkplankhoes gemaakt van hetzelfde zware materiaal dat wordt gebruikt bij de vervaardiging van professionele kleding met hoge bescherming, zoals brandweerkleding. Absoluut hittebestendig en aanbevolen door strijkprofessionals.

Ook het design van de hoes is bijzonder geslaagd, en u kunt deze geheel naar eigen smaak kiezen. Hierbij moet worden opgemerkt dat uw keuze uit decoratieve hoezen verschillend zal zijn voor de wasruimte of de woonkamer. Bent u een echte strijkfanaat? Voorzie dan in meerdere hoezen om wat te kunnen variëren: blauwgroen, lichtgrijs, veelkleurig, gestreept of met willekeurige motieven, de keuze van het design is aan u. Voorwaarde is wel dat de strijkplankhoes ergonomisch is, van slipvast en hittebestendig materiaal en een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Laurastar hoezen zijn uniek in hun soort met een design dat altijd in de smaak valt.

Wanneer is de strijkplankhoes aan vervanging toe?

Ook al is de hoes van uw strijkplank niet aangetast of beschadigd, toch moet hij regelmatig worden vervangen. Na verloop van tijd zullen de bovenste en de binnenste katoenen laag van uw strijkhoes gaan vervormen. Deze lagen, vaak onzichtbaar voor het blote oog, hebben een grote invloed op de kwaliteit van het strijken. Als u met een te versleten overtrek strijkt, zal het strijken minder effectief zijn. Sterker nog, er kunnen vlekken op uw kleding ontstaan of deze kan beschadigd raken.

Het moment waarop u de hoes van uw strijkplank moet vervangen, hangt dus af van hoe vaak u uw strijkijzer gebruikt. Afgaande van het aantal gezinsleden en de hoeveelheid strijkwerk, zal het duidelijk worden of u meer of minder strijkt dan gemiddeld. Bij een wekelijkse strijkbeurt die ongeveer 1 uur duurt, geldt dat u de hoes om de 5 jaar moet vervangen.

Kiezen voor een machinewasbare hoes is ideaal om de levensduur ervan te maximaliseren en ook de kleuren van de strijkhoes te doen heropleven. Alle Laurastar-hoezen kunnen de wasmachine in op 30°C zonder centrifugeren. Zo behouden ze hun oorspronkelijke glans en ziet uw strijkplank er voor lange tijd mooi uit.