In het hart van een symbolisch evenement

Zo veel grote namen komen in de zomer naar Montreux! Een samenkomst van muziek, passie en artiesten. Het is een heel team van mensen dat het Montreux Jazz Festival levendig houdt en het welzijn van zijn buitengewone gasten garandeert. In de coulissen overheerst veeleisendheid; achter de schermen bereidt een stomerij de toneeluitrustingen voor, van de meest verfijnde tot de meest extravagante. Alle stoffen door elkaar, en dat betekent dat sommige materialen delicaat en niet te classificeren zijn. Laurastar zet zich dan ook al enkele jaren in voor het onderhoud, het ontkreuken en het strijken van de kleding van de legendes van het Montreux Jazz Festival.
Homepage article right image

Muziek en artiesten

Het festival brengt al meer dan 50 jaar muziekliefhebbers bij elkaar. Het is een bijzondere plek, ook voor gezinnen, met prestigieuze locaties, maar ook met veel openluchtpodia. Tot laat in de avond trilt en weerklinkt het festival en laat het een geboeid publiek kennismaken met bekende en minder bekende artiesten. Het programma is ambitieus, de organisatie is veeleisend, met aandacht voor de kleinste details, van geluidskwaliteit tot permanente compositie met de meest geavanceerde technologieën. Ook achter de schermen, omdat ze zijn uitgerust met onze hoogwaardige strijksystemen.
Homepage article right image

De legende wordt ook in Montreux geschreven

Het speciale aan dit festival is de heel bijzondere sfeer en relatie met de artiesten. Dat was de geest van oprichter Claude Nobs en zijn kameraden René Langel en Géo Voumard in 1967, een geest die nog steeds aanwezig is. De grootste namen hebben in Montreux opgetreden, van Nina Simone tot Prince, Miles Davis, Stevie Wonder, Quincy Jones en Sting. In 1971 schreef de Britse band Deep Purple in Montreux zijn favoriete nummer “Smoke on the Water”, waardoor hij bekendheid verwierf in de rockwereld. Freddy Mercury vestigde zich ook in Montreux. Hij richtte er zijn opnamestudio op en produceerde er zijn laatste album met de band Queen: “Made in Heaven”. In Montreux bestaat gemoedelijkheid met momenten die vaak magisch, spontaan en gepassioneerd zijn.
Homepage article right image