Als er een film is die niet mag worden gemist dit jaar, dan is het de adembenemende sociale thriller van de Koreaan Bong Joon-ho. Een pakkend verhaal dat zich afspeelt in een luxe villa die volledig is gebouwd voor de film. Ontdek hier de geheimen van dit huis waarvan de inrichting met zeer veel zorg is geselecteerd.
Video1
© CREDIT 2019 CJ ENM CORPORATION, BARUNSON E&A

Parasite, bekroond met meerdere oscars, schrijft geschiedenis

De hele wereld is lovend over dit meesterwerk van de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho. Het begint bij het filmfestival van Cannes in 2019, waar de film unaniem de Gouden Palm ontvangt. Vervolgens ontvangt de film in 2020 bij de Golden Globes en bij de BAFTA de beste prijs voor buitenlandse film en voor het originele scenario. De Oscars zijn de ultieme bekroning, met prijzen voor de beste film, beste internationale film, beste regisseur en beste originele scenario. Een opmerkelijke stap, want in de geschiedenis van deze ceremonie die traditioneel gezien de voorkeur geeft aan Amerikaanse films, is het de eerste keer dat een film van een Zuid-Koreaanse regisseur de Oscar voor beste film binnenhaalt. Het is ook de eerste film die voornamelijk in Azië wordt vertoond. Parasite is een film die unaniem veel lof ontvangt voor zijn verhaal, zijn regie, zijn personages, zijn spel en zijn montage, maar ook voor de film in zijn geheel.
Homepage article right image
© CREDIT 2019 CJ ENM CORPORATION, BARUNSON E&A

Binnenhuisarchitectuur en design voor exact de juiste sfeer

Naast het fascinerende en onthutsende verhaal, is er allereerst het decor. En wel een opvallend en alom aanwezig decor. Dat van een hypermoderne villa, mooi, licht, strak, ideaal, naar het beeld van de familie Park die er woont, zeer relaxed en met een eigentijdse en trendy stijl. De villa is speciaal bedacht en gebouwd voor de film en alles geeft een indruk van luxe, comfort en perfectie. De kamers zijn ruim, met grote ramen waar het licht mooi door naar binnen valt.
Homepage article right image
© CREDIT 2019 CJ ENM CORPORATION, BARUNSON E&A
In deze ruimte is er over elk object nagedacht: schilderijen, meubels, kleden, lampen, maar ook over de dagelijkse objecten. Elk stukje van de puzzel is met grote zorg bestudeerd en gekozen om een zeer bijzondere wereld tot leven te brengen. Het minimalisme van het design in het huis staat lijnrecht tegenover de jungle die zich buiten afspeelt. In dit uiterst zorgvuldig bedachte kader is er ook plaats voor onze Laurastar Smart I, onderaan de trap die een belangrijke rol vervult in het verhaal. Het praktische en doordachte Zwitserse design van ons strijksysteem vindt heel natuurlijk zijn plaats in het geheel. 
Video1

De magie van het decor

Het perfect uitziende huis, getekend door de architect Namgoong Hyeonja, ook fictief, geeft de indruk alles te laten zien totdat het intrigerende plot ons duidelijk maakt wat er schuil gaat. De geheimen stapelen zich in onzichtbare hoeken op, in een wereld van rechte lijnen, kubussen en verticaliteit. De trappen spelen een doorslaggevende en ‘metaforische’ (een term die regelmatig terugkomt in de film) rol in de hiërarchie van de sociale klassen: sommige personen gaan de trap omhoog, anderen komen hem naar beneden. Een deel van de mensen leeft boven, een ander deel beneden en het huis is gebouwd met dezelfde logica.
Homepage article right image
© CREDIT 2019 CJ ENM CORPORATION, BARUNSON E&A
Het verhaal van de film gaat over twee families die in alles haaks tegenover elkaar staan: de rijkdom van de een benadrukt de misère van de ander, de ruimte die de eerste familie heeft staat lijnrecht tegenover het kleine verblijf van de tweede, de verfijndheid contrasteert met de ruwheid, de schoonheid met het lelijke. En de naïeve goedheid sluit wreedheid niet uit. Hier komt het werk van de regisseur goed tot uitdrukking, die speelt met licht en schaduw, die zich kruisen en zich met elkaar vermengen, zowel letterlijk als figuurlijk, terwijl de kijker steeds dieper het huis binnendringt zoals hij de menselijk geest doordringt. De rollen van de personages zijn alles behalve simplistisch, maar zeer verfijnd zonder manicheïsme of veroordeling. Hier was het meesterwerk van de regisseur Bong Joon-ho voor nodig, net als dat van zijn getalenteerde artistieke directeur en decorateur Lee Ha Jun. 

In uitmuntendheid geloven en grenzen verleggen

Wanneer de kijker eenmaal gewend is aan de ondertiteling, vergeet hij zeer snel de Koreaanse identiteit van de film met een universeel, intiem onderwerp. Maar het bleef toch een hele uitdaging voor deze cineast die heeft moeten overtuigen en heeft moeten vechten voor een plaats in de internationale filmwereld. 

Laurastar is blij te hebben geloofd in een andere film en verbonden te zijn met Parasite, versterkt door dezelfde uitmuntendheid en ambitie, investerend in een project met internationale allure, naar het beeld van ons DNA: altijd op zoek naar excellentie innoveren wij onophoudelijk om de grenzen van de perfectie te verleggen en om nieuwe en exclusieve technologieën te creëren. Door ons oog voor detail maakt Laurastar het dagelijks leven van zijn gebruikers gemakkelijker en mooier!
Ontdek Laurastar Smart I
Homepage article right image