Hoe de babywas van de mooiste baby van de wereld te onderhouden?

Het is zover! De baby is thuis. U wilt maar één ding: de baby bedekken met kusjes. Maar u moet de baby ook bedekken met kleding. En die kleding moet worden gewassen. Want wat een baby echt graag doet, is braken (dat is natuurlijk, maar leidt wel tot een astronomisch hoog gebruik aan slabbetjes) en de baby moet heel vaak worden verschoond. Heel vaak. En daar binnen de vragen: op welke temperatuur moet ik de babywas wassen, wel of geen wasverzachter gebruiken en hoe weet ik zeker dat de was goed gezuiverd is? Op elke vraag is het antwoord gelijk. Lees onze tips.
Tip nr. 1

Was de babykleding voordat de baby ze draagt

Na de geboorte van de baby is men vaak een beetje druk, zo gezegd. En in die drukte is het heel eenvoudig om te vergeten dat het beter is om nieuwe kleertjes voor de baby eerst te wassen voordat de baby ze draagt. Denk alleen al eens aan alle handen die de kleding in de winkel hebben aangeraakt... De huid van de allerkleintjes is erg gevoelig, dus wassen is verstandig om alle vormen van allergie en eczeem te voorkomen.
Homepage article right image
Tip nr. 2

Kies een mild en niet-agressief wasmiddel

Om de gevoelige huid van de baby te beschermen, kunt u het beste investeren in de aanschaf van hypoallergeen wasmiddel dat dermatologisch is getest. Kies wasmiddel zonder enzymen, kleurstoffen en parfum. Kortom, een neutraal en mild wasmiddel, of zelfs biologisch en niet-agressief voor het milieu en de gezondheid. Dit type wasmiddel verkleint de risico's op een allergische reactie aanzienlijk. En dat is ideaal voor het hele gezin.
Homepage article right image
Tip nr. 3

Vergeet wasverzachters

Wasverzachters of wasversoepelaars barsten van de allergenen die niet goed samengaan met pasgeborenen. Het wordt dan ook sterk aanbevolen deze niet meer te gebruiken. Voor een echte zachtheid die goed is voor uw baby, bent u de beste oplossing.
Homepage article right image
Tip nr. 4

Beperk de hoeveelheid wasmiddel

We hebben de neiging altijd te veel wasmiddel te gebruiken, denkend dat dit veel effectiever is. Een fout die veel kwaad kan doen wanneer u een baby hebt en veel wassen moet doen. Minder wasmiddel heeft geen negatief effect op de effectiviteit. Te veel wasmiddel bevordert irriterende afzettingen voor de huid van uw baby. Een ecologische tip: gebruik de helft van de aanbevolen hoeveelheid en vul de rest aan met bakpoeder.
TIP NR. 5

ZUIVER DE BABYWAS

Was de babywas zo veel mogelijk op hoge temperatuur. En omdat mijten en bacteriën graag in dekbedden en dikke jassen leven, zuivert u de stoffen die u op lage temperaturen wast met de stoom van Laurastar Dry Microfine Steam (DMS).

De natuurlijke en hygiënische stoom van de Laurastar-systemen wordt al meer dan 30 jaar gebruikt in Zwitserse kraamklinieken. De stoom verwijdert 99,9% van de virussen, bacteriën en schimmels en 100% van de mijten: een kostbaar middel om de omgeving van kraamklinieken te zuiveren, op een leeftijd waarop de immuniteit tegen bacteriën nog zwak is. Een eenvoudige handeling om direct toe te passen op de was van uw kind. Om de baby in goede gezondheid te laten opgroeien zodat uw gezin in alle rust kan ontspannen.
Homepage article right image