Hoe zorgt u het beste voor uw lievelings-outfits?

Wanneer de temperaturen stijgen, hebben we direct zin om ons lichter te kleden. Logisch, op het strand lopen we niet in een donsjas. Ja, maar dat wil niet zeggen dat we ons volledig kunnen laten gaan. Een beetje elegantie en hop, er straalt meer dan alleen de zon. Dus halen we onze linnen blouses en broeken te voorschijn, een nobel, soepel en luchtig materiaal. Het is ook de meest stevige vezel die er bestaat. Deze vezel houdt zeer lang zonder te vervormen of te pluizen. Zelfs gekreukeld is linnen chic. Maar dat is geen reden om het maar niet te strijken.
Homepage article right image

Nog een onmisbaar artikel voor de zomeravonden: sjaals of omslagdoek die niet zo fantastisch zijn als uw reis naar Indië of Afrika of van de hand van een lokale vakman. Nu is het moment om deze uit de kast te halen. Maar hoe de kleuren te kiezen en te voorkomen dat u uit de mode bent?

Kies dan voor de sterren van de zomer, T-shirts met prints. U kent ze wel, diegene die u altijd draagt. Sommige al jaren, of nog langer. Maar hoe strijkt u deze T-shirts zodat ze net zo'n goede vakantie hebben als u? Tip nr. 1

linnen onderhouden

Wist u dat... Linnen soepel wordt door het wassen? Laat uw linnen kleding voor het eerste gebruik een nacht in koud water staan. Was het dan in de machine op 40 graden. Omdat linnen aan de lucht snel droogt, kiest u een minimale centrifugestand. Laat uw kledingstuk vervolgens aan de waslijn drogen. Maakt u zich geen zorgen om het strijken. U hoeft enkel maar de krachtige stoom van de Laurastar Smart of Laurastar Lift te gebruiken. Deze laatste zuivert bovendien uw lievelingsoutfit.
Verfraai en zuiver uw kleding nu
Homepage article right image
Tip nr. 2

Fixeer de kleuren zodat ze langer mooi blijven

Sommige katoenen kleren hebben zeer gevoelige verfbaden gehad, met name de etnische kledingstukken of kleding uit Afrika of Azië. Dit type stof kan van goede kwaliteit zijn, maar de verf is niet altijd goed gefixeerd. Voer altijd voor het wassen een test uit. Neem hiervoor een schone, witte doek en maak deze vochtig. Wrijf deze doek voorzichtig op een gedeelte van de stof. Kies hiervoor een niet goed zichtbaar deel, bijvoorbeeld aan de binnenkant. Als de doek de kleur van uw kledingstuk krijgt, moet u de kleur fixeren. Dompel uw stof in een bad met water met witte azijn en laat deze hele nacht intrekken. Spoel vervolgens goed uit en controleer op dezelfde manier of de verf goed is gefixeerd, met behulp van uw witte doek. Als de stof nog steeds kleur afgeeft, herhaalt u het proces zo vaak als nodig is.
Tip nr. 3

T-shirts met prints

In de zomer kunt u alles doen om uw T-shirts niet te hoeven strijken. Maar als u al nachtmerries krijgt bij het idee dat u in een ongestreken shirt moet rondlopen, wat te begrijpen is, gebruik dan een strijksysteem van Laurastar. Hiervoor gebruikt u de soft pressing-zool op uw strijkijzer. De speciale coating van deze zool verlaagt de temperatuur en voorkomt het glimmen. Hiermee beschermt u donkere stoffen en delicate materialen die gevoelig zijn voor warmte. Nu hoeft u niet meer aan de binnenkant te strijken of de prints over te slaan!
Vind de juiste Laurastar voor u
Homepage article right image