Hoe verzorgt u uw sportkleding zodat deze hun vorm behouden

Of u nu regelmatig sport of een goed voornemen hebt gemaakt waar u zich hoe dan ook aan wilt houden, er is geen betere manier om in vorm te blijven dan sporten. Maar u moet natuurlijk wel over de juiste middelen beschikken. Sportkleding filtert uv, absorbeert zweet en isoleert tegen de kou. De technische en delicate materialen zoals lycra, elastaan en polyester vragen echter om een speciale verzorging. Maar niets onoverkomelijks hoor, maakt u zich geen zorgen. Om de kleding in net zo'n goede vorm te houden als uzelf, moet u zichzelf de juiste handelingen aanleren. Om de levensduur te verlengen, ze te zuiveren of zweetgeurtjes te verwijderen, leest u hier enkele oefeningen die u regelmatig moet uitvoeren.
Oefening nr. 1

lucht uw tenue

Rolt u uw tenue aan het einde van uw sportsessie in een bolletje op in uw tas? Een slechte gewoonte, scheidsrechter! Hang uw tenue uit om te luchten zodat de geurtjes niet in de stof blijven zitten. En om er zeker van te zijn dat de kleding zuiver is met het beste resultaat, gebruikt u direct na de sessie de stoom met een steamer, bijvoorbeeld.
Kent u IZZI?
Oefening nr. 2

kies de juiste temperatuur

Was uw sportkleding nooit warmer dan 30 graden. Dat zou de beste manier zijn om de synthetische materialen te beschadigen en de levensduur te verkorten. Maar wassen op een lagere temperatuur verwijdert niet alle bacteriën. Dus om zweetvlekken te voorkomen, wast u uw tenue direct en zuivert u het met de stoom.
IZZI VERWIJDERT >99,999% VAN DE BACTERIËN, SCHIMMELS EN VIRUSSEN ÉN VERMINDERT HINDERLIJKE GEURTJES
Homepage article right
    image
Oefening nr. 3

gebruik het juiste wasmiddel

Kies een zacht wasmiddel dat geschikt is voor delicate stoffen zonder bleekmiddelen, enzymen of optische witmakers die de kleding bleken of de stof beschadigen.
Oefening nr. 4

voorkom contact

Om wrijving te voorkomen waardoor stoffen kunnen beschadigen, wast u uw sportkleding bij elkaar en binnenste buiten. Vergeet niet om de klittenbandsluitingen en ritssluitingen te sluiten zodat u niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.
Als u niet een machine wilt laten draaien met alleen uw sportkleding erin, is het gebruik van een waszak de oplossing.
Homepage article right
    image
Oefening nr. 5

zet de wasverzachters buiten spel

Wasverzachters houden niet van sport. Ze verstoppen de vezels en neutraliseren het absorberende effect van de kleding. En hoe kunt u nou sporten zonder te zweten?
Oefening nr. 6

laat uw kleding een de lucht drogen

Als u een droger gebruikt, riskeert u uw lievelingssportkleding te vervormen. Uw kleding waarin u altijd wint. Sportkleding droogt over het algemeen heel snel en er gaat niets boven de traditionele methode: aan de lucht en indien mogelijk buiten drogen.
Homepage article right
    image
Oefening nr. 7

sluit geurtjes definitief buiten

Bacteriën houden van vochtige omgevingen en liggen ten grondslag aan (vieze) geurtjes die verbonden zijn met sport. Natriumbicarbonaat, azijn of citroen kunnen te hulp komen, maar hierdoor riskeert u uw kleding te beschadigen.
De meest natuurlijke oplossing is stoom. Stoom dringt voorzichtig door in de vezels, geeft materialen meer volume en verwijdert 99,9% van de bacteriën. Mooie score, toch?
En u kunt het gebruiken voor uw shirts, joggings, shorts, schoenen, handdoeken en zelfs voor uw yogamat.

Welk model kiest u?