Koffers inpakken voor vertrek, een eenvoudige formaliteit of een echte opgave?

Elk jaar weer hetzelfde liedje: iedereen is bezig met wat hij/zij meeneemt in de koffer voordat we op vakantie gaan. Die koffer ligt op de grond, leeg, terwijl de kledingstapels er omheen steeds hoger worden. Het is onmogelijk om uw lievelingsoutfits te kiezen omdat u alles mooi vindt en graag draagt. En deze outfit is misschien wel onmisbaar wanneer u wordt uitgenodigd voor een feestje op een luxe boot. Zelfs al is dit nog nooit gebeurd, het is vakantie, dus dromen mag! En op de een of andere manier lijkt het wel dat uw koffer elk jaar weer kleiner wordt. Twee uur later (in het beste geval) is de koffer nog steeds niet ingepakt. Gelukkig zijn er enkele tips om u te helpen goed op weg te gaan.
Tip nr. 1

kies goed uw koffer

Als u het vliegtuig neemt, kies dan harde modellen die ondoordringbaar en schokbestendig zijn. Om onaangename verrassingen te voorkomen. En idealiter een koffer met verschillende opbergvakken. Om de maat goed te kiezen, kunt u het beste een beetje meer ruimte voorzien dan u nodig hebt, om te voorkomen dat u extra tassen nodig hebt. En om souvenirs mee naar huis te kunnen nemen.
Homepage article right image
Tip nr. 2

Maak vooraf een lijst

Net zoals voor de boodschappen. Door een lijst te maken voordat u op vakantie gaat, weet u zeker dat u niets onmisbaars vergeet en verkleint u het risico om onnodige spullen mee te nemen. En als nog beter georganiseerd wilt zijn, kunt u een lijst maken met outfits die u per dag draagt.Tip nr. 3

neem kleding mee die u nodig hebt

Het basisprincipe is minder onderkleding dan bovenkleding mee te nemen. Een jeans of een short kunt u bijvoorbeeld meerdere keren dragen tijdens uw verblijf. Pas uw outfits aan het weer aan (vergeet niet voor vertrek naar de weersverwachting te kijken), aan de bestemming en aan de voorziene activiteiten. Het zou jammer zijn om een super mooie avond of een prachtige excursie te missen omdat u een chique outfit en uw wandelschoenen bent vergeten.
Tip nr. 4

hoe uw kleding op te ruimen?

Vouw uw kleding in tweeën en rol op. Dat is de beste techniek, niet alleen om plaats te winnen, maar ook om uw kleding te beschermen. U zult verrast zijn door de verkregen plaats. En bij aankomst zijn uw kleren minder gekreukt.
Homepage article right image
Tip nr. 5

hoe breekbare artikelen te beschermen?

Plaats alles wat breekbaar is tussen de lagen kleding. Wanneer u als cadeau een fles wilt meenemen bijvoorbeeld, rol deze dan in een dik kledingstuk en plaats dit pakket goed tussen verschillende lagen. Om te voorkomen dat de geur op uw kleding komt, gebruikt u uw sokken. Als u bang bent dat er iets breekt, beschermt u deze artikelen met twee of drie sokken!
Tip nr. 6

de lege plekken optimaal benutten

Ongeacht welke lege plek. Elke hoek telt. Zelfs de kleinste of minst opvallende. Met name de binnenkant van uw schoenen. Berg uw schoenen vervolgens op in zakken om de koffer en de kleding waar u ze op legt niet vies te maken.
Homepage article right image