Als een baby wordt geboren is zijn systeem bestand tegen de bacteriën in zijn omgeving, dankzij de afweerstoffen die de moeder tijdens de zwangerschap heeft doorgegeven. Maar zijn immuunsysteem is nog onvolwassen. De zuigeling is kwetsbaar en zijn huid is nog zeer doorlatend. De immuniteit van een zuigeling wordt stapsgewijs gevormd in de eerste drie maanden van zijn leven. Daarom moet u extra oplettend zijn. Ja, het is zeker goed om hem aan virussen en bacteriën bloot te stellen, opdat zijn lichaam weet hoe er mee om te gaan. Dit zal op natuurlijk wijze gaan, omdat hij speelt en kruipt. Maar een overmatige blootstelling of een ontoereikend immuunsysteem kan tot ernstige infecties leiden.

Het is belangrijk om eenvoudige en natuurlijke hygiëneregels aan te leren of terug te krijgen om onze baby’s en kinderen te beschermen. Preventieve hygiëneregels toepassen is de beste manier. Zoals de uitdrukking zegt “voorkomen is beter dan genezen”. Zo kunnen behandelingen met medicijnen ook vermeden worden.

Babyflesjes en spenen: pas op gevaar

Babyflesjes en spenen zijn handig in het dagelijks leven van zuigelingen. Ze worden er kalm van, ze helpen bij het slapen en ze stellen hen gerust Maar als deze onmisbare accessoires slecht onderhouden worden of niet regelmatig gedesinfecteerd worden kunnen ze schadelijk zijn voor de gezondheid.
Homepage article right
        image
Allerlei studies hebben aangetoond dat KNO-infecties te maken hebben met het gebruik van spenen. Inderdaad 30% van de kinderen tussen 2 en 3 jaar, die een speen gebruiken, hebben aanvallen van acute oorontsteking gehad, tegen 13% van de kinderen die geen speen gebruiken. Deze grotere kans op een KNO-infectie zou te maken hebben met de kolonisering van bacteriën en schimmels die aanwezig zijn op spenen. Dat de speen in contact komt met het mondslijmvlies van het kind en met speeksel of met oppervlakken waar de speen op valt is niet de enige oorzaak. Melk is ook problematisch, want melk bevordert de vermenigvuldiging van micro-organismen, potentiële veroorzaker van ernstige diarree. Volgens deze zelfde redenering is het grondig schoonmaken van babyflesjes dus net zo belangrijk. En om infecties te verminderen blijkt sterilisatie een radicale oplossing.
Lamarque Article 1

Preventief handelen

Met de opkomst van chemische producten in de jaren ‘60 en de gemakkelijke toegang tot antibiotica zijn preventieve hygiëneregels een beetje verloren gegaan. Het is van groot belang deze opnieuw aan te leren en eenvoudige en natuurlijke hygiënische basisregels toe te passen.
De eerste is natuurlijk het regelmatig wassen van de handen, dit blokkeert micro-organismen, want 70% hiervan verspreidt zich via de handpalmen. Niet te pas en te onpas chemische producten gebruiken is een goede manier om huishoudelijke ongevallen te voorkomen. 85% van de orale vergiftigingen gebeuren bijvoorbeeld bij kinderen onder de 4 jaar, hierdoor staat vergiftiging op de 2e plaats van huishoudelijke ongevallen.

Met baby’s en jonge kinderen is het een automatisme geworden om extra kleren enluiers overal mee naartoe te slepen. Dat zou ook zo moeten zijn voor speentjes en babyflesjes, als deze niet correct kunnen worden schoongemaakt. Een goede reiniging betekent de baby accessoires routinematig na ieder gebruik schoon te maken, onder warm water, met een specifieke borstel en zeep, en ze dan te laten drogen op een daarvoor bestemde, schone plek. Flesjes en speentjes moeten één keer per dag worden gesteriliseerd met kokend water of met stoom, zodat bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd en zo de gezondheid van het kind wordt beschermd.

Stoom, een eenvoudige en efficiënte oplossing

Het is al vele jaren bewezen in ziekenhuizen en medische centra dat stoom wasgoed, oppervlakken en instrumenten desinfecteert. De meeste sterilisatoren voor babyflesjes werken met stoom. Dit is een doeltreffende oplossing zonder gevaar voor het kind. De stoom DMS van Laurastar, bijvoorbeeld, vernietigt in 20 seconden met IGGI en the Box en in 10 seconden met IGGI en the Tube vrijwel alle bacteriën en ook de schimmels Candida albicans, die verantwoordelijk zijn voor voedselvergiftiging, huidinfecties, diarree en zelfs bloedvergiftiging.
Homepage article right
        image
Bovendien biedt de IGGI hygiënische stomer set van Laurastar een gebruikscomfort, omdat deze minder plek inneemt dan een sterilisator, en veelzijdiger is dan zijn initiële functie, want ook speelgoed en speeloppervlakken kunnen worden gedesinfecteerd, terwijl je de groei van de baby volgt.


Tableau comparatif  CTA Tableau comparatif

Onder druk gebracht, bereikt de stoom een temperatuur van 153°C. De stoom wordt voortdurend uitgestoten met een snelheid die tot 104km/u kan gaan. Deze kracht garandeert een totale en snelle desinfectie van flesjes en speentjes en van alle kleine dingen die de baby naar zijn mond brengt. De stoom komt in alle hoekjes, zelfs van het meest ingewikkelde voorwerp. Stoom is een efficiënte en natuurlijke oplossing zonder gebruik van chemische producten, die op lange termijn de gezondheid kunnen aantasten. Het is een eenvoudige hygiëneregel die te allen tijde kan worden uitgevoerd voor de bescherming van baby’s en kinderen.

Lamarque Article 1

Nieuwe automatismen aanleren

De zuigeling en het kind beschermen tegen een overmatige blootstelling aan allerlei micro-organismen vraagt om een hygiënische routine die voor ouders niet altijd makkelijk te volgen is. In het drukke dagelijks leven van ouders, met korte nachten, veel uit te voeren taken en logistieke eisen zijn snelle en efficiënte oplossingen noodzakelijk. Daaromde IGGI hygiënische stomer set van Laurastar een veelzijdige, efficiënte en natuurlijke oplossing die precies past in het dagelijks leven van ouders en kinderen.
Kies voor een natuurlijke, efficiënte en veelzijdige oplossing

Net als het uitdoen van schoenen bij thuiskomst of het wassen van de handen kan de regelmatige schoonmaak met stoom een preventieve hygiëneregel van het hele gezin worden.

Ontdek wat u allemaal met stoom kunt desinfecteren