Maak plaats in uw kast (en in uw hoofd)

Hebt u ook de indruk over te lopen als uw kast overloopt? U hoeft maar te kijken naar de kleding die door elkaar ligt, niet op seizoen, op elkaar gestapeld, slecht gevouwen, gekreukt, verborgen, te vaak gezien... om buikpijn te krijgen. Kleding die u niet meer draagt, waarvan u had gezegd dat u het weer zou dragen, kleding waarin u zwemt en waarvan u alle hoop hebt verloren het weer aan te kunnen. Weet u wat? Het kan zo niet langer! Neem het heft in eigen hand en ga aan de slag: ruim de enorme stapels op en maak gebruik van onze adviezen zodat dit op de beste manier gebeurt. U zult zien dat u het ‘s morgens nog leuker vindt om u aan te kleden wanneer alles goed is georganiseerd.
Tip nr. 1

Haal alle kleren uit uw kast

Dat is de enige manier om effectief te sorteren en het overbodige weg te doen. We hebben de neiging een grote hoeveelheid identieke sokken te verzamelen, sjaals met rare prints die we al jaren niet meer dragen waarbij we er geen rekening mee houden dat deze spullen veel plaats vragen. Door uw kast helemaal leeg te maken en de stapel was te bekijken, realiseert u zich dat u veel meer kleding heeft dan u dacht (en u vindt zo spullen terug waarvan u dacht dat u ze had weggedaan). Met deze methode voorkomt u ontelbaar veel zwarte sokken te kopen, wetende dat uw kast er al vol mee ligt.
Homepage article right image
Tip nr. 2

Sorteer uw kleding door 3 stapels te maken:

  • De kleding die u vaak en graag draagt
  • Een tweede stapel kleding die u zelden draagt maar die u ondanks alles toch leuk vindt of waar u herinneringen aan hebt
  • Een derde stapel voor kleding die u nooit draagt (miskopen, stijlen die u niet bevallen, verkeerde maat)
Nu dat u het beter ziet, kunt u uw kast effectief indelen zodat u weet wat u in uw kast hebt liggen.
Tip nr. 3

Stapel nr. 1 - Berg op type en kleur op

Organiseer al uw kleding op type rokken/jurken/blousen/jassen/enz. en vervolgens op kleur in elk type: alle witte blousen bij elkaar, alle jurken met motieven bij elkaar, enz. Dit vergemakkelijkt het maken van combinaties: als u een witte blouse zoekt voor bij een rok, ziet u in één oogopslag al uw opties!
Homepage article right image
Tip nr. 4

Stapel nr. 2 - Geef de kleding die u niet vaak draagt maar die u wel leuk vindt nog een kans

U moet uw kleding een tweede kans geven, vooral de kledingstukken die herinneringen oproepen. U kunt later beslissen, tijdens een ander sorteermoment, wat u er echt mee wilt doen.Tip nr. 5

Stapel nr. 3 - Verkopen, weggeven of recyclen van de kledingstukken die u nooit meer draagt

Leg de kleding apart die u niet of nooit meer draagt. Houd de volgende vuistregel aan: alles wat u al twee jaar niet meer draagt, draagt u waarschijnlijk nooit meer.

U kunt kiezen om uw kledingstukken op websites voor tweedehands spullen te verkopen, afhankelijk van de tijd die u hebt of wat u met uw kleding wilt doen.
Homepage article right image