Om de hele vakantie mooi te blijven, laat u de vlekken niet intrekken

Het is zomer. Het is prachtig weer. En u bent met vakantie. Kortom, het leven is goed. Nu is de gelegenheid om uw lievelingsoutfits te voorschijn te halen voor een picknick of een heerlijk terras waar u geniet van de schoonheid van de natuur. Ja, maar een vlek wijn, bijvoorbeeld op uw lievelingsshirt, bederft alles direct. Gelukkig geven wij u enkele tips zodat u weer kunt lachen en uw kleding weer net zo mooi is als voor de vlek. Wacht niet met het schoonmaken van de vlek. Hoe sneller u reageert, hoe beter het resultaat. En gebruik bij voorkeur een witte of lichte doek om de vlek te verwijderen.
Tip nr. 1

een vetvlek

Bereid een mix voor van 1 deel citroensap op 5 delen water. Dompel uw kledingstuk hierin onder en laat 15 minuten inwerken. Wrijf vervolgens op de vlek om deze los te weken. Was en spoel uw kledingstuk.
Homepage article right image
Tip nr. 2

een fruitvlek

De klassieke vlek op mooie dagen. Bereid een oplossing voor op basis van een mis van 25 ml waterstofperoxide en 2 l water. Dompel uw kledingstuk hierin onder en was vervolgens in de wasmachine op de maximaal toegestane temperatuur.Tip nr. 3

een grasvlek

  • Op een jeans: kies voor Marseillezeep. Meng dit met water en wrijf goed op uw jeans.
  • Op wit katoen of linnen:  wrijf de vlek direct met een doek die is ondergedompeld in citroensap.
  • Op zijde, satijn, velours of wol: gebruik een doek die is ondergedompeld in verdund ammoniak of alcohol en wrijf goed op de vlek. Was uw kledingstuk vervolgens in lauw water.
Tip nr. 4

een tomaatvlek

Er gaat niets boven het bijten in een tomaat die onder de zon is gerijpt. Maar let op het sap. Spoel uw kledingstuk in lauw water en, indien nodig, laat het 1 tot 3 uur inweken in een bad met lauwwarm zeepwater en spoel vervolgens uit. Was vervolgens zoals gewoonlijk.
Homepage article right image
Tip nr. 5

een rodewijnvlek

Neem direct het overtollige vloeistof om met een papieren zakdoek, strooi er zout over, maak eventueel nat met mineraalwater of citroensap (als de stof dit verdraagt). Spoel uw kleding grondig uit en was direct.
Tip nr. 6

een koffievlek

Doe wat zeep op de vlek voordat u het kledingstuk in de machine wast. In het geval dat de vlek zichtbaar blijft, kunt u witte azijn, bleekwater (alleen op witte stoffen) en 90° alcohol gebruiken. Iets origineler: eigeel is ook erg effectief.
Homepage article right image
Tip nr. 7

een theevlek

Strooi een fijne laag bakpoeder (natriumbicarbonaat) op de vlek. Bevochtig vervolgens een doek onder stromend warm water en wrijf. Deze 100% ecologische oplossing is geschikt voor elke stof behalve zijde. Als alternatief doet u een druppel tandpasta op een schone doek. Dep hiermee de vlek totdat het product is binnengedrongen tot diep in de vezels. Spoel de stof vervolgens in helder water uit en was in de machine.