Hoe voorkomt u dat u externe vervuilende stoffen mee naar huis neemt?

U heb er lang op gewacht en eindelijk is het zover: vakantie! Het ideale moment om u te ontspannen, zich te verzorgen, in alle rust ademen en alles vergeten. Of toch in elk geval bijna. Als u wilt dat alles perfect is, moet u de hygiëne niet vergeten. We houden er niet echt rekening mee, maar we kunnen externe vervuilende stoffen binnenlaten zonder dat we er erg in hebben. En deze ongewenste gasten kunnen zich wel heel goed verstoppen.

In de zomer bent u snel aangekleed. Een zwempak, een handdoek en klaar! Maar let op! Het zout en zand zijn niet altijd even mild voor de strandspullen en er kunnen veel bacteriën in zitten. Wat te doen? De vakantie annuleren of in een luchtbel stappen? Geen paniek. Enkele eenvoudige handelingen kunnen alles veranderen, zonder dat u de hele tijd desinfecterend middel met u mee brengt.
Homepage article right image
Tip nr. 1

spoel uw zwemkleding steeds goed af

Welke gewoonte afleren? Uit het water komen, uw zwempak goed uitwringen en in een plastic zak stoppen om dit bij thuiskomst in de wasmachine te wassen. De juiste nieuwe gewoonte? Spoel uw zwempak na het zwemmen direct uit om het zout en jodium direct te verwijderen die slecht zijn voor de vezels. Om de groei van bacteriën te stoppen, rolt u uw zwempak in uw handdoek, die een gedeelte van het water zal opnemen. Zodra u thuiskomt van het strand, wast u uw zwempak met de hand met een wild wasmiddel en stop u dit vooral niet in de droger!
Tip nr. 2

vergeet uw handdoek niet (of uw strandkleed)

Schudt u eenvoudig uw handdoek (of strandkleed) uit voor dat u naar huis gaat? En gebruikt u deze zelfde handdoek de volgende dag weer, en weer en uiteindelijk de hele week? Uw handdoek kan al snel sporen van slijtage tonen, veroorzaakt door de wrijving met het zand.
Homepage article right image

Om de zachtheid te bewaren en de bacteriën te verwijderen, kunt u de handdoek beter regelmatig wassen, of de DMS, Dry Microfine Steam, gebruiken. Dat is exclusief van Laurastar. Hoe dat werkt? De stoom wordt 15 keer sneller verspreid dan de stoom van een standaard stoomstrijkijzer. De uitzetting en de kracht van de stoom bij het verlaten van het strijkijzer zorgen ervoor dat de stoom uniform en effectief door de stoffen gaat voor een uniek opvullend effect. Maar dat is niet alles. De Dry Microfine Steam (DMS)-stoom van Laurastar laat geen enkele vochtigheid achter en fixeert de vezels voor een perfect gestreken en duurzaam gezuiverde stof. Resultaat: de bacteriën en mijten worden effectief voor meer dan 99,999% verwijderd. En ook de geurtjes.
Kom meer te weten over DMS
Tip nr. 3

trek uw schoenen uit voordat u naar binnen gaat

In de zomer bent u doorgaans veel meer ontspannen. U draagt slippers, espadrilles of andere open schoenen. Maar wanneer u uw fantastische huurwoning binnen gaat, laat u deze het beste buiten staan. Want vervuilende stoffen zijn dol op de zolen van deze schoenen. En wanneer het warm is, is het echt heerlijk om op bloten voeten in huis rond te lopen.
Homepage article right image
Tip nr. 4

ventileer elke dag

De lucht binnen is enkele malen sterker vervuild dan de lucht buiten. De oplossing is erg eenvoudig. Het is mooi weer, dus open de ramen en laat de zon binnenkomen. En het creëren van tocht kan de ruimte verkoelen. Is dat alles? Dat is alles.