Hoe uw was goed in de machine wassen?

Laat diegene bij wie nog nooit een wit T-shirt roze is geworden of een favoriete trui is gekrompen nu een sok naar ons gooien. Denkt u een deskundige te zijn op het gebied van de wasmachine? Ja maar u staat toch soms voor een onaangename verrassing wanneer u de was uit de machine haalt. Om uw machine te laten zien we de baas is (of bazin), wint u niks door zich op te winden of er een klap op te geven. Iedereen weet dat goed scheiden de vuistregel is om onaangename verrassingen te voorkomen. En dan moet men nog weten welke spullen een aparte behandeling nodig hebben. Het is gemakkelijk, u hoeft alleen maar onze tips op te volgen.
Tip nr. 1

Was wit met wit

Wit is bij uitstek de gevoeligste kleur. Dus om te voorkomen dat wit grijs wordt, isoleert u het wit van al het andere. Streepjes zijn toegestaan mits de dominante kleur van het kledingstuk wit is.
Homepage article right image
Tip nr. 2

Wees aardig voor uw lingerie

Mooi ondergoed moet verzorgd worden. Was uw bh's dan ook in een netje of zelfs in een kussensloop, om te voorkomen dat het haakje in de trommel vast komt te zitten, of erger nog, aan een ander kledingstuk. En zorg ervoor dat u onder de maximale temperatuur blijft die aangegeven is voor onderbroeken en panty's. Een hogere temperatuur zorgt voor slijtage of beschadiging.
Homepage article right image
Tip nr. 3

Ga zorgvuldig met nieuwe artikelen om

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is een gloednieuw kledingstuk niet bestendiger dan andere. Was een nieuw kledingstuk dan ook voor de eerste keer op 30 graden en binnenstebuiten.Tip nr. 4

Keer uw jeans om

Sommige worden donkerder, andere lichter. Als u elke mogelijke verrassing wilt voorkomen, met name de onaangename, vergeet dan niet uw broek om te keren. Dat is de garantie om uw jeans lang mooi te houden.
Tip nr. 5

Wees alert op rood, groen en blauw

Deze kleuren zijn altijd erg instabiel. Dus sorteer zo goed mogelijk, zodat uw mooie blouses geen onverwachte kleur krijgen. En combineer zoveel mogelijk donkere kleuren met elkaar. U wilt echt niet dat uw zwarte trui bordeauxrood wordt tijdens het wassen.
Homepage article right image
Tip nr. 6

Vertrouw op het etiket

Volg altijd het etiket, dat is de beste manier om er elegant uit te zien. Als het etiket bevestigt dat dit kledingstuk alleen met de hand mag worden gewassen, of koud, doe dat dan ook. Dat staat er niet voor niks.
Tip nr. 7

Let op het gewicht

Wanneer u uw wasmachine overbelast, loopt u het risico dat u de machine beschadigt, maar ook uw kleding. Een te grote hoeveelheid kleding in de machine kan ertoe leiden dat ritssluitingen vast komen te zitten en klittenbandsluitingen op de fijnste stoffen kleven. Kortom, het toppunt van schoonmaken.
Homepage article right image
Tip nr. 8

Was uw wasmachine

Als u uw stoffen gewoonlijk op 30 of 40 °C wast, is het verstandig om uw machine leeg op 90 °C te laten lopen, zonder wasmiddel of wasverzachter. Zo zuivert u uw machine door de micro-organismen die in de trommel zitten te doden. Doe dit elke drie maanden.