4 werkwoorden om de microben in een huis te doden

Tijdens een wereldwijde pandemie krijgt de hygiëne van uw dagelijks leven een heel andere dimensie: 10 keer per dag uw handen wassen, flesjes alcoholische handontsmetter leegmaken, een masker dragen en met uw ogen lachen, in uw elleboog niezen - en liever niet waar iedereen bij is - u kent het nu allemaal uit uw hoofd. Maar hoe verwijdert u die microben, bacteriën en virussen uit uw huis? Lees hier een routine van 4 werkwoorden om de dagelijkse microben te verslaan.

Opruimen

Zorg allereerst voor orde in de chaos! Ga te werk op de manier van Marie Kondo, hoe opgeruimder en lichter de ruimte, des te eenvoudiger wordt het om te voorkomen dat ongewenste ongedierte zich komen nestelen. Sla geen hoekje over, met name bij de ingang waar microben naar binnen komen, maar ook de natte ruimtes - keuken en badkamer - waar de warmte en vochtigheid de beestjes aantrekken en de kamers waar ze gezellig bij elkaar komen en uw voorwerpen besmetten.
Zo kunt u ook beter uw tas niet overal neerzetten, vooral niet op de vloer, wat overigens ook geldt voor buiten, in het restaurant, openbaar vervoer of de openbare toiletten: zo neemt u tal van ongewenste ongedierte mee die u niet in de smaak zullen vallen.
...Schoonmaken

Een schone omgeving krijgen is heel eenvoudig: schoonmaken! Logisch, maar het kost wel veel tijd, planning en vooral regelmaat. Om oppervlakken en voorwerpen goed schoon te maken, gaat er niets boven een schone doek die in water met zeep is ondergedompeld. Volg altijd de schoonmaaktips van de fabrikant. Denk er ook aan uw spons of doek regelmatig te vernieuwen, want daar blijven veel ongewenste microben inzitten.
Voor volumineuze stoffen zoals dekens, tapijten en gordijnen, gebruikt u een krachtige stofzuiger om de vezels diepgaand schoon te zuigen. U kunt ook een beroep doen op een schoonmaakbedrijf.
Doe de handdoeken elke week in de wasmachine en was stoffen tassen regelmatig, indien mogelijk.

Desinfecteren

Niets bewijst dat microben helemaal zijn verdwenen wanneer alle voorwerpen schoon zijn. Daar komt de stap van desinfecteren bij kijken. Was hiervoor uw handen zorgvuldig en zorg ervoor dat u deze stap regelmatig uitvoert.
Gebruik voor elektronische schermen doekjes voor schermen of een zachte vochtige doek. Gebruik desinfecterende doekjes voor leren tassen. Voor alle andere voorwerpen en stoffen gebruikt u desinfecterende stoom van een steamer zoals IGGI of een mobiele stoomcentrale zoals LIFT.
Bovendien, iets waar u misschien nooit aan denkt, moet ook uw wasmachine worden gereinigd. Dat is heel gemakkelijk: laat de machine een keer per maand leeg op 90° draaien.
Ontdek de hygiënische stoom van Laurastar
...

Beschermen

Als u verkouden bent, let u hier wel op, maar niet wanneer u het huishouden doet. Maar ook hierbij is het belangrijk om u te beschermen tegen bacteriën.Was dan ook vaak uw handen met water en zeep gedurende 20 seconden, draag herbruikbare of wegwerphandschoenen tijdens het schoonmaken en desinfecteren.
En u bewaart deze het beste buiten om uw blootstelling aan microben tot het minimum te beperken. Houd uw schoenen, jas en tas bij de ingang. Lucht de kamers zo vaak mogelijk, dit kost maar weinig tijd.
Enkele eenvoudige hygiënemaatregelen per dag houden de microben eenvoudig op afstand. Geef de voorkeur aan natuurlijke methoden die het milieu respecteren, zoals de DMS-stoom van Laurastar die microben en virussen in een enkele beweging verwijdert. Maar wees vooral consistent: beheer het risico, wat veel geruststellender is dan er tegen te vechten wanneer het te laat is. Is alles duidelijk?

ALLE PRODUCTEN VAN LAURASTAR ZIJN UITGERUST MET DMS-STOOM